El projecte Florestina

La Florestina és un projecte de cervesa artesana que, a més de centrar-nos en crear cerveses de qualitat i socialment responsables, treballem per a ser un agent actiu a la comunitat.
A més de les varietats de cervesa sempre en creixement, fem programació cultural al barri, construim i participem en iniciatives comunitàries, fem cerveses solidàries amb col·lectius i estem treballant amb el teixit agrícola local per a crear la primera línia de cervesa km0 de Collserola.

Artesanes de la cervesa
Les varietats de cervesa que oferim són el resultat d’una pacient selecció de receptes, alquímia de llúpols, maltes i llevat. Elaborem sense pasteuritzar ni filtrar, per tal de mantenir inalterades les propietats i els sabors. Generalment, fem una triple fermentació a les nostres cerveses, l’última ja a l’ampolla o barril, generant uns matisos únics.
En aquest moment tenim 7 varietats consolidades (la Nature, la Pale Ale, IPA, Blonde Ale, Weiss, APA sense gluten, Torrada) i tenim el laboratori de temporada sempre efervescent (amb la NEIPA, la Dry Irish Stout o la Grisette per bandera).

Som comunitat
Som de La Floresta i ens impliquem a construir comunitat, a fer barri. Aquest és un tret identitari del projecte.
Ens aboquem en la organització d’esdeveniments culturals i comunitaris a nivell local: festivals, jornades, concerts, fires, etc. Contribuïm a fer créixer els diversos teixits de la comunitat, a donar espai als artistes locals, i a enfortir les iniciatives socials.
Entre les iniciatives amb la comunitat, hem impulsat el projecte És Ara, on juntament amb La Rural de Collserola i comunitats actives de la serra, volem llançar la primera cervesa feta amb la pagesia i les comunitats actives de Collserola. La idea és, a més d’implicar-nos en el canvi agro-ecològic, transformar les relacions i els vincles entorn la producció, elaboració i consum de la cervesa.

La nostra historia

La cervesa Florestina neix a la Floresta, barri de Sant Cugat, des de la passió, de dos amics i ara còmplices, per a la cervesa.
Pensem que havia arribat el moment d’oferir una alternativa, millor en gust i sobre tot molt més sana, a la cervesa que es comercialitza.
Les cerveses artesanes que oferim són el resultat d’una pacient selecció de receptes, alquímia de llúpols i per descomptat, totes són sense pasteuritzar ni filtrar per mantenir inalterades totes les proprietats i els sabors.
Les nostres cerveses tenen una triple fermentació, l’última de la qual en ampolla o barril amb la qual vam aconseguir la seva carbonatació, una manera que, encara que de vegades tingui el seu dificultats, genera per a nosaltres uns matisos únics.

Nosaltres som sensibles a l’entorn i per tant ens agrada mirar cap a una distribució de km 0 o sigui, el més a prop possible, creiem també en les economies locals i socials i participem en la xarxa de moneda social de la cooperativa integral Catalana.
Hem constituït una associació, amb la qual volem obrir camins en el nostre barri, realitzant activitats i cursos, perquè més gent s’apropi a el món de la cervesa artesana, amb el que volem en breu començar un projecte d’obrador